Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op zomerkamp gaan kan erg spannend zijn. Voor het eerst weg zijn van huis kan bij veel kinderen stress veroorzaken, vooral de eerste keer. Zijn ze echter eenmaal op kamp, dan zullen de kinderen leren nieuwe vrienden te maken, nieuwe dingen te doen en zullen ze thuiskomen met nieuwe kennis en vertrouwen. Omdat een goede voorbereiding de angst en stress bij zowel de kinderen als de ouders kan voorkomen, zijn hier een aantal geweldige zomerkamp tips!

Het kiezen van het zomerkamp

Bij het kiezen van een zomerkamp moeten ouders uitzoeken of het kamp aan de eisen voldoet die binnen het gezin gesteld zijn. Bekijk hiervoor de website of neem contact op met de kampleiding. Daarnaast moet je een zomerkamp kiezen dat bij je kind past. Kies je voor een algemene strandvakantie of richt je je op een zomerkamp met  specifieke activiteiten zoals kunst, waterskiën, paardrijden of andere sport? Een belangrijke afweging is de afstand van het kamp van huis. Kies je voor een kamp in het buitenland of in Nederland? En wordt het een kamp met overnachting of een dagkamp? Allemaal afwegingen die je als ouders van te voren goed met je kind moet doorspreken. Hierdoor zijn er geen verassingen achteraf.  Praat ook eens met iemand van de organisatie over het personeel, de activiteiten, de voeding, de duur van het verblijf en de eventuele medische zorgen die uw kind nodig heeft. De kampleiding of kampmedewerkers kunnen je goed advies geven over welk kamp te kiezen.

Wacht niet te lang, want de meeste inschrijvingen gebeuren tussen januari en mei. Het zou spijtig zijn als na goed research en overleg het gewenste kamp uiteindelijk is volgeboekt!

Overnachten op een zomerkamp

Als je eenmaal hebt gekozen voor je zomerkamp en de inschrijving is voltooid, is het tijd je kind voor te bereiden op het feit dat hij/zij een paar nachten weg zal zijn van huis. Koop samen een nieuwe slaapzak of tent. Ga naar een speciale kampeerwinkel om kampeerbenodigdheden te halen. Vaak is het rondlopen door zo’n winkel al genoeg om het kind enthousiast te maken en klaar te stomen voor het avontuur.

Kleding

Het inpakken van de tas of koffer is een klus apart. Naast de alledaagse kleding, zoals korte broeken, t-shirts ondergoed en extra sokken, is het raadzaam om regenkleding en  laarzen in te pakken. Zeker in Nederland kan het ook in de zomer nog wel eens regenen. Denk ook aan reserve schoenen voor als het eerste paar is natgeregend. Kinderen vergeten nogal eens hun handdoeken mee te nemen! Zorg ervoor dat je er minimaal 2 meegeeft om te douchen en 1 om te zwemmen. Ook zonnebrand is van belang. Op deze site staat een checklist, gebruik deze om de tas optimaal in te pakken.

Toiletartikelen

Toiletartikelen zoals een tandenborstel, kam en tandpasta moet het kind zelf meenemen. Zeep en shampoo wordt soms door het kamp geleverd, maar niet altijd. Het is dus verstandig om extra fles douchegel of shampoo mee te geven voor het geval dat. Raadpleeg ook de checklist of de website van het zomerkamp. Doe de toiletartikelen in een grote afsluitbare plastic zak zodat deze bij elkaar blijven en schoon blijven. Denk ook aan slippers voor onder de douche!

Andere benodigdheden

Muggenspray en zonnecrème zijn een noodzaak, een zaklamp is handig voor ’s nachts. Vergeet niet een speciale knuffels, zoals een pop of een favoriet speeltje dat comfort zal bieden aan een kind weg van huis.

Een van de beste zomerkamp tips is om uw kind te voorzien van een wegwerp camera  om foto’s van hun avontuur te maken. Moedig ze bij terugkeer ook aan er een plakboek van te maken.

Voor de rest: laat je kind genieten en uitgebreid na vertellen hoe het kamp was. Daar kunt u het jaar erop weer rekening mee houden.

Veel kampplezier!

Susanna

Susanna is 22 jaar en begeleid al 4 jaar jeugd- en zomerkampen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.