Laat je kind op ponykamp of paardenkamp gaan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

6 februari, 2012

Het nieuwe jaar is begonnen, en in koude tijden als deze wordt er vaak al nagedacht over de zomer. “Wat gaan we dit jaar met de zomer doen?” of “Waarheen gaan we dit jaar met de zomervakantie?” zijn veel gehoorde vragen. Wanneer je overweegt om je kind of tiener op zomerkamp te sturen, is het een goed idee om eens te overwegen je kind op ponykamp of paardenkamp te laten gaan. Zo’n jeugdkamp legt niet alleen de focus op het paardrijden of ponyrijden, maar ook op het verzorgen van en omgaan met dieren.

Dus ook als je je kind in eerste instantie niet associeert met paarden en pony’s, kan het een goed idee zijn je kind toch op ponykamp te laten gaan. Op deze zomerkampen leren kinderen de basisprincipes van paardrijden en leren ze hoe ze een pony of paard het beste kunnen verzorgen en hoe je een pony moet opzadelen. Doordat het kind de verantwoording voor een pony of paard krijgt, leren zen in een snel tempo om goed met dieren om te gaan. Het verzorgende karakter maakt je  kind socialer en zorgzamer. Veel gehoord van ouders is dat een kind dat één of twee weken op ponykamp is geweest, als een ander kind terugkomt. Uiteraard zit het kind vol met verhalen en nieuwe ervaringen, maar ook in inhoudelijk opzicht is het kind vaak net een stukje zorgzamer geworden.

Ook kinderen die moeilijk vinden om om te gaan met andere kinderen, zullen opknappen van een jeugdkamp met paarden en pony’s. Er zijn kampen die een week duren, maar ook dagkampen waarbij je kind ’s avonds in zijn eigen bed slaapt.

(2 stemmen, gem. score: 4,00)
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.