Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bent u bang dat uw kind heimwee krijgt? Of weet u niet zeker welk jeugdkamp u moet kiezen? Hieronder staan wat antwoorden op vragen van ouders en richtlijnen.

Welk jeugdkamp moet ik kiezen?

Kiezen welk zomerkamp het beste voor uw kind is, kan een moeilijke beslissing voor veel ouders te zijn. Er moeten verschillende afwegingen gemaakt worden en de kampen kunnen onderling verschillen. Sommige zomerkampen hebben gestructureerde programma’s terwijl anderen flexibeler zijn met hun dagelijkse activiteiten. En terwijl het ene kamp de nadruk leggen op competitie en competentie, zullen andere kampen veel meer de focus leggen op samenwerken en samen leren. Sommige kampen zijn uitermate geschikt voor de beginnende (jongere) jeugdkamp bezoeker, en andere zomerkampen waar de nadruk ligt op avontuurlijke activiteiten zijn beter geschikt voor de ervaren bezoeker. Als ouder kan het ideale jeugdkamp worden gekozen door naar deze aspecten te kijken alsmede naar de persoonlijkheid en interesses van het kind.

Op welke leeftijd kan mijn kind op jeugdkamp?

Jeugdkamp is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Veelal wordt er gekozen om jongere kinderen eerst op een dagkamp / kamp zonder overnachting te laten wennen aan het van huis zijn. Na dit eerste jaar kan er dan gekozen worden voor een kamp waarbij de kinderen ook echt overnachten. Als het gaat om te weten als uw kind klaar is voor ’s nachts het kamp zijn er geen harde en snelle regels. Elk kind is immers een individu. Het kan zo zijn dat een zesjarige die al nachten bij opa en oma heeft doorgebracht klaar is voor een zomerkamp met overnachting terwijl een twaalfjarige die nog niet uit de buurt van zijn/haar ouders is geweest er nog niet klaar voor is.

Hoe weet ik of mijn kind klaar is voor een jeugdkamp?

Kinderen die al eens een nacht hebben doorgebracht bij vriendjes of vriendinnetjes zijn over het algemeen goede kandidaten voor jeugdkamp met overnachting. Ze zijn immers al in staat geweest om een nacht buiten huis door te brengen en de kans is een stuk kleiner dat ze tijdens de eerste dag van het jeugdkamp naar huis willen bellen om te vragen of mama of papa hen kan komen ophalen. Uiteraard geldt dat elk kind een individu is, en elk kind anders kan reageren in dergelijke situaties. Kinderen die reeds twee tot drie dagen doorgebracht hebben met vrienden of familie moeten zonder problemen op jeugdkamp kunnen. Vaak geldt dat kinderen zelf zijn het beste weten wanneer ze er klaar voor zijn. Praat vooral met uw kind over het zomerkamp en kijk goed hoe ze reageren. Een Amerikaanse kinderpsycholoog meldt hierover: “Als een kind spontane interesse toont in een jeugdkamp, is dat een goede aanwijzing dat de tijd rijp is”. Met andere woorden, als uw kind aangeeft op zomerkamp (met overnachting) te willen gaan, is de tijd rijp om de uitdaging aan te gaan. Vertrouw hierbij op uw kind.

Hoe lang kan mijn kind op jeugdkamp van huis weg?

Aangezien de verschillende zomerkampen in lengte variƫren van enkele dagen tot enkele weken, kunt u altijd kiezen voor een kamp van enkele dagen voor kinderen die voor het eerst op kamp gaan. Overleg ook met uw kind, en laat deze desnoods wennen door hem/haar een paar nachtjes bij een neefje of nichtje te laten logeren.

Ik twijfel of mijn kind er echt klaar voor is…

Een tip is om uw kind samen met een vriendje op jeugdkamp te laten gaan. Dit maakt uw kind vertrouwd met de nieuwe situatie en geeft de mogelijkheid om op het vriendje/vriendinnetje terug te vallen. Kinderen zijn vaak dapperder in het bijzijn van hun vrienden. Het is overigens niet erg als een kind heimwee kenmerken vertoond, zolang het blijft bij nadenken over thuis. Op jeugdkamp is het echter vaak zo dat de kinderen zo druk zijn met activiteiten dat er gewoonweg geen tijd is om heimwee te hebben.

Kijk rustig op jeugdkamp.net naar alle beschikbare jeugdkampen. Zoekt u een specifiek kamp zonder overnachting kijk dan hier. Zoekt u een jeugdkamp voor de allerkleinste, kijk dan bij onze selectie voor 4 – 7 jaar.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.