Blog

Kitesurfen op zomerkamp is te gek!

Ben je ook zo gek op het water? Dan kan een kitesurfkamp een goede keuze zijn voor je. Misschien ben je wel eens wezen kitesurfen en vond je het helemaal te gek! Kies dan deze zomer een van de te gekke kitesurfkampen die er zijn.

kitesurf zomerkampJe voelt de power op het water wanneer je met je board over het water heen glijdt. De spanningen gaan door je lichaam en je voelt de adrenaline door je heen stromen. Het duurt gemiddeld twintig minuten dat je echt aan het genieten bent van kitesurfen, je leven staat even alleen in het teken van je kite, je board en het water. Dit wordt allemaal geregeld onder begeleiding van goede instructeurs zodat ze je aan kunnen leren hoe je het beste kunt kitesurfen. Zie je zo’n kitesurfkamp wel zitten? Je kunt dan iedere dag bij het water zijn en oefenen, aan het einde van het kamp kun je zeker weten goed kitesurfen!

 

Al eens vaker meegedaan aan een kitesurfkamp?

Misschien is het niet de eerste keer dat je hoort over een kitesurfen op zomerkamp, misschien heb je vorig jaar mee gedaan. Dan is het nu de hoogste tijd dat je weer mee gaat doen want het wordt weer erg gezellig. Dit kitesurfkamp is geschikt voor beginners en gevorderden. Dus of je al eens bent wezen kitesurfen of niet, je leert het hier sowieso. Het zijn allemaal ervaren instructeurs die met je mee het water opgaan en het je leren. Deze heerlijke vakanties zijn zowel voor jongens als meisjes geschikt. De kampen bestaan dan ook uit gemengde groepen, dit is alleen maar gezellig voor allemaal. Dus neem je vrienden mee zodat je samen een heerlijk kitesurfkamp mee kunt maken! Je gaat er samen een heerlijk kamp van maken, de gezelligheid breng je zelf mee en voor de andere dingen zorgen wij!

(Er is nog geen score voor dit jeugdkamp)

Zomerkampen: wat is de magie?

Waarom hebben de meeste mensen zulke goede herinneringen aan hun zomerkamp? Wat gebeurt er precies tijdens het kamp, ​​dat mensen er na dertig of veertig jaar nog steeds over praten? Als je mensen vraagt naar hun kampervaring, dan komt er vaak een stortvloed aan verhalen boven. “Mijn zomerkamp was echt fantastisch,” beginnen ze vaak met een dromerige stem.

Waar gaat het over bij een zomerkamp ervaring – slechts een paar weken weg van huis voor misschien twee of drie seizoenen – dat zo diep in je gedachten blijft zitten? Ook psychologen zijn nieuwsgierig naar het mysterie van de succesfactor van het zomer- of jeugdkamp. Wat is het magische ingrediënt?

Na een hele zomer van vergaderen bij kampvuren, kletspraatjes op de slaapzaal, eetzaal meezingers, flinke lachbuien tijdens een hoop gekke kampvuur sketches, na het zien van kinderen die concurreren in nagespeelde oorlogen en kano wedstrijden en de bonte avond waar hoogwaardige musicals werden vertoond – ben ik dichter bij een antwoord.

Zomerkampen zijn zonder ouders

Ten eerste, is het absoluut magisch voor kinderen om weg te zijn van hun ouders. De dierbare, meest bevredigende momenten van de jeugd (denk terug aan je eigen jeugd) zijn bijna altijd wanneer je even weg bent van je ouders. Kinderen zijn plotseling vrij om met uitdagingen en prestaties om te gaan, ervaringen die niet hoeven te worden gedeeld met je ouders en uitgevoerd worden volgens ouderlijke regels.

Zomerkampen zin goed voor begeleiders en deelnemers

ZomerkampenTen tweede is de relatie tussen kampeerders en begeleiders puur goud. De jongere kinderen zijn dol op en bewonderen de begeleiders en dat respect haalt tevens het beste bij deze jong volwassenen naar boven. Ze zijn ineens verantwoordelijk, ze moeten meelevend zijn en liefdevol nu ze de leiding hebben over jongere individuen. En de jonge kinderen doen ook extra hun best om een bijzondere indruk te maken op deze ‘oudere halfgoden’.

Zomerkampen staan bol van de avonturen

Tot slot, als kampen succesvol zijn, wordt er een eigen wereld gecreëerd met eigen regels en rituelen en magie. Diep van binnen, willen alle kinderen hun eigen avonturen hebben zonder (zichtbaar) vangnet. Het stadsleven en de school biedt kinderen namelijk veel minder ruimte voor hun fantasieën. Kampen hebben het vermogen om een wereld te creëren die alleen aan een kind en zijn of haar vrienden toebehoort. Nou, dat is magie!

 

(1 stemmen, gem. score: 4,00)

Survivalkamp moet je een keer meemaken

Survivalkampen zijn erg populair de laatste jaren. Ben je graag buiten in de natuur en houd je van survivals? Dan is het een goede keuze om nu deel te nemen aan een survivalkamp.

Je gaat erg veel leuke dingen doen en let goed op want het survivalkamp is geschikt voor jongens en meisjes! Er zijn gemengde groepen waar je aan deel kunt nemen tijdens de vakantie en je gaat ook samen abseilen en andere leuke dingen doen. Kun je nu al niet meer wachten? Schrijf je dan nu alvast in voor een survivalkamp. Er worden meerdere survivalkampen georganiseerd verspreid over Nederland, je kunt daarom een kamp kiezen dat zo dicht mogelijk bij je in de buurt wordt georganiseerd, maar een eindje verderop kan ook leuk zijn. Je leert weer nieuwe mensen kennen en je geniet samen van het overleven. Als je graag buiten bent is het een leuke bezigheid om te kiezen voor abseilen. Of dat je dit nu al vaker hebt gedaan of niet, het gaat er om dat je plezier maakt!

Samen abseilen tijdens een survivalkamp

SurvivalkampHeb je nu ook al zoveel zin in een survivalkamp en kun je bijna niet meer wachten? Zorg er dan nu voor dat je je in gaat schrijven en af gaat tellen naar de datum wanneer het survivalkamp plaats gaat vinden. Je gaat hoe dan ook abseilen en als je geluk hebt meerdere keren gedurende je vakantie. Je leert alle tips en trucs zodat het nog beter zal gaan. Pas deze meteen in de praktijk toe en je ziet hoe goed je vooruit gaat en wat je in korte tijd kunt bijleren. In een paar dagen tijd kun je veel leren en dan kun je ze thuis eens laten zien wat je allemaal kunt en hoe lenig je eigenlijk wel niet bent! Maak daarom nu de keuze voor een survivalkamp en ga met je vrienden genieten van deze heerlijke vakantie.

(1 stemmen, gem. score: 5,00)

Zomerkamp: een win-win situatie

 Zomerkamp is niet alleen recreatie en plezier. Het is zelfs meer dan het aanleren van vaardigheden, zoals fietsen of zwemmen. Het is de uitbreiding van iemands wereld, een verscherping van een visie dat de verwerving van een leven lang bewaard blijft. Zomerkamp is daarom een win-win situatie voor kind en kampleiding.

Kamppbegeleiders zijn niet alleen leraren of begeleiders, ze zijn coaches en mentoren. Ze beïnvloeden, geven vorm, liefde en bescherming. En het is waar, zowel jong als oud moet lering trekken uit een kamp ervaring. Echter, deze lessen komen na de ervaringen die zijn echt, relevant en persoonlijk.

“Wie zal zorgen als ik er niet ben?”

Het is de vraag van elke ouder bij het achterlaten van hun kinderen in de handen van vreemden. Wie zal de tijd nemen om de elementaire ontwikkeling van het kind te bestuderen, alsook de unieke kwaliteiten van hun persoonlijkheid waarderen? Wie zal ervoor zorgen dat mijn kinderen plezier hebben en, tegelijkertijd, belangrijke levenslessen leren? Wie helpt mijn kinderen begrijpen hoe ze kunnen werken als een team? Wie helpt mijn kinderen begrijpen wat het belang van een gemeenschap is en de verantwoordelijkheden die  hierbinnen liggen? Wie zorgt ervoor dat mijn kinderen veilig zijn en hun tedere gevoelens bewaken terwijl ze onoverwinnelijk lijken? Wie zal zorgen als ik er niet ben?

Het antwoord op deze vragen is een kampbegeleider. Zij bieden kinderen de kans om te verkennen, te ontdekken, en leren over de beste dingen die het leven te bieden heeft. Ze zijn bereid om te lachen, te praten en met kinderen te huilen, het creëren van begrip van sociale binding. Dit zijn de mensen die bereid zijn om te zorgen als ik er niet ben.

Een kamp ervaring is een win-win situatie voor iedereen. Ouders winnen omdat ze hun kinderen zien groeien in hun ontwikkeling en veel leren. Kinderen winnen omdat ze plezier hebben en vrienden voor het leven ontmoeten. De maatschappij wint omdat een kamp ervaring helpt om gezonde, productieve volwassenen op te leiden. En kamppbegeleiders winnen omdat ze een belangrijk verschil hebben gemaakt in het leven van een kind.

 

(1 stemmen, gem. score: 4,00)

Laat je kind op ponykamp of paardenkamp gaan

6 februari, 2012

Het nieuwe jaar is begonnen, en in koude tijden als deze wordt er vaak al nagedacht over de zomer. “Wat gaan we dit jaar met de zomer doen?” of “Waarheen gaan we dit jaar met de zomervakantie?” zijn veel gehoorde vragen. Wanneer je overweegt om je kind of tiener op zomerkamp te sturen, is het een goed idee om eens te overwegen je kind op ponykamp of paardenkamp te laten gaan. Zo’n jeugdkamp legt niet alleen de focus op het paardrijden of ponyrijden, maar ook op het verzorgen van en omgaan met dieren.

Dus ook als je je kind in eerste instantie niet associeert met paarden en pony’s, kan het een goed idee zijn je kind toch op ponykamp te laten gaan. Op deze zomerkampen leren kinderen de basisprincipes van paardrijden en leren ze hoe ze een pony of paard het beste kunnen verzorgen en hoe je een pony moet opzadelen. Doordat het kind de verantwoording voor een pony of paard krijgt, leren zen in een snel tempo om goed met dieren om te gaan. Het verzorgende karakter maakt je  kind socialer en zorgzamer. Veel gehoord van ouders is dat een kind dat één of twee weken op ponykamp is geweest, als een ander kind terugkomt. Uiteraard zit het kind vol met verhalen en nieuwe ervaringen, maar ook in inhoudelijk opzicht is het kind vaak net een stukje zorgzamer geworden.

Ook kinderen die moeilijk vinden om om te gaan met andere kinderen, zullen opknappen van een jeugdkamp met paarden en pony’s. Er zijn kampen die een week duren, maar ook dagkampen waarbij je kind ’s avonds in zijn eigen bed slaapt.

(2 stemmen, gem. score: 4,00)